detector.media
20.02.2019 16:38
21 лютого — відкриття днів «Дня» у Дніпрі
Перший у новому році «Маршрут №1» «перевідкриває» Дніпро

«Дніпро — це «космос». Для пізнання, освоєння, видобування нових сенсів. Тут варто розвивати інтелектуальний туризм, чуттєвий туризм. До речі, коли ми у «Дні» вперше про це заговорили, про це не думав ніхто. А тепер так важливо бачити, як Україна намагається глибше пізнати саму себе. Дніпро — одне з тих міст, яке дає нам відчуття «проекту майбутнього», — пише у своїй традиційній колонці головний редактор газети «День» Лариса ІВШИНА.

«Колись Дніпро було закритим містом. Нині ж воно продовжує відкриватися світу. У нас немає такої вишуканої архітектури, як, скажімо, в Парижі. Складно виокремити, наприклад, гастрономічну візитівку Дніпра. Однак наш потаємний козир — відкритість людей та просторів…» — це вже слова міського голови Бориса ФІЛАТОВА. Тож команда «Маршруту №1», партнером якого виступило комунальне підприємство «Агентство розвитку Дніпра», зібрала всі докази такої відкритості й привабливості. У номері — розмова про майбутнє Дніпра як Innovation Forpost та «Місто вихідного дня» з директором вищезгаданого агентства Володимиром Панченком, про сучасне місто, яке читає, — з арт-директоркою фестивалю Book Space Вікторією Наріжною, розповіді про «свій Дніпро» від його неординарних мешканців. І, звичайно, ціла низка оглядів — путівників найцікавішими архітектурними, історичними, природними пам’ятками і міста, і всього придніпровського краю, його музеями та фестивалями. «Дніпро — місто мостів. Мостів через річку часу. Місто наводить мости з минулим і майбутнім. А в потоці часу назавжди поруч залишаються важливі артефакти, події та постаті минулого, і десь там попереду, за черговим мостом, уже видніються символи майбутнього. Вийшла оптимістична картина погляду в майбутнє з опорою на минуле», — так розтлумачує образність, як завжди, яскравої та глибокої обкладинки журналу її авторка художниця Анна ГАВРИЛЮК, і так само можна сказати і про весь зміст свіжого «Маршруту № 1».

Переконатися в цьому дніпряни зможуть уже цього четверга на відкритті Днів «Дня» у Дніпрі в Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5А, початок о 16.00) — сюди глянець надійде ще «гарячим» просто з друкарні! Усі ж охочі зможуть придбати «Маршрут №1. Дніпро» в кіосках преси уже цієї п’ятниці. Або ж — просто зараз замовляйте його в магазині на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/catalog/9678 чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY