detector.media
19.02.2019 20:45
Держкіно повідомляє про завершення виробництва трагікомедії-горору «Шлях мерця» з Миколою Вереснем
Держкіно повідомляє про завершення виробництва трагікомедії-горору «Шлях мерця» з Миколою Вереснем
Компанія «Директорія кіно» представила Державному агентству України з питань кіно завершену виробництвом трагікомедію-горор режисера Георгія Фоміна «Шлях мерця».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

За сюжетом, актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, у кадрі з’являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки у ролі ангелів та інші містичні істоти.

Продюсер Ігор Савиченко заявив, що це - «постмодерніський треш-арт» у формі піджанру «роуд-муві».

Головні ролі у фільмі виконали Микола Вересень, Михайло Жонін, Олег Прімогенов. У стрічці знялися також Андрій Середа, Мирослав Кувалдін, Людмила Єфименко, Марися Нікітюк, Євген Матвієнко, Олег Прімогенов та Лесь Подерв’янський.

Срічка отримала 8 млн 653 тис. 409 грн державної фінансової підтримки при загальній вартості виробництва фільму 17 млн 306 тис. 818 грн.

Режисер та автор сценарію - Георгій Фомін, продюсери стрічки – Ігор Савиченко, Володимир Філіппов, Алла Овсяннікова та Андрій Суярко.

Прем’єра стрічки в Україні запланована на осінь 2019 року.

Як відомо, проект фільму «Шлях мерця» став переможцем 4-го відкритого конкурсу Держкіно наприкінці 2012 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY