detector.media
19.02.2019 19:15
В Україні перед виборами проведуть навчання з кібербезпеки - РНБО
В Україні перед виборами проведуть навчання з кібербезпеки - РНБО
У Раді національної безпеки і оборони обговорили стан захищеності серверів ЦВК та ступінь готовності до протидії можливим кібератакам під час виборчого процесу.

Про спільні навчання з ЄС секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки, передає прес-служба РНБО.

Так, за словами Турчинова, найближчим часом за підтримки ЄС відбудуться спільні навчання, під час яких будуть змодельовані різні сценарії кібервтручань та відпрацьовані моделі реагування на кіберзагрози, зокрема, з боку Росії.

«Наявна інформація свідчить про наміри РФ задіяти весь наявний арсенал включно з кібернетичними засобами для впливу на демократичне волевиявлення українського народу», - зазначив секретар РНБО України.

Окрім того, на базі управління інформатизації Центральної виборчої комісії буде створено робочу групу з фахівці СБУ та Держспецзв'язку (ДССЗЗІ).

«Буде організовано цілодобове чергування сил та засобів кібербезпеки СБУ та ДССЗЗІ, спрямоване на виявлення, попередження та припинення будь-яких несанкціонованих дій щодо інформаційних ресурсів ЦВК», - повідомив Турчинов.

Раніше повідомлялось, що НАТО збільшить фінансову допомогу Україні в питанні кібербезпеки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY