detector.media
19.02.2019 18:36
Один із провулків Києва можуть назвати на честь журналіста Гарета Джонса
Один із провулків Києва можуть назвати на честь журналіста Гарета Джонса
На засіданні 19 лютого Київська комісія з питань найменувань одноголосно підтримала пропозицію назвати новий провулок в Шевченківському районі столиці на честь британського журналіста Гарета Джонса, відомого тим, що він розповів світу про Голодомор в Україні.

Про рішення комісії з питань найменувань повідомляє видання «Рубрика».

Ініціатором такого найменування стали творча група фільму «Гарет Джонс» і Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Провулок, який може отримати ім'я журналіста, знаходиться неподалік від інституту і телевізійної вежі.

Журналіст Гарет Джонс відомий тим, що попри заборону поїздок в УРСР іноземним журналістам приїхав у 1933 році і розповідав про Голодомор у британській, німецькій та американській пресі. Гарета Джонса було вбито в Манчжурії у 1935 році за нез’ясованих обставин.

Як розповідав «Детектор медіа», за мотивами життя журналіста українсько-польська творча група зняла фільм «Гарет Джонс». Його прем’єрний показ відбувся цього року на кінофестивалі «Берлінале».

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні зіграли британські зірки Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі

З українського боку в фільмі взяли  участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська. 

Нагадаємо, вихід фільму в широкий український прокат заплановано на 28 листопада 2019 року. Дистриб'ютором стрічки стане компанія UFD, медіапартнером обрано канал «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY