detector.media
18.02.2019 17:50
У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки
У Японії адміністраторів піратського сайту ув’язнили на 2-3 роки
У січні 2019 року у Японії ув’язнили трьох чоловіків за адміністрування сайту, який незаконно розміщував комікси манга.

Про це повідомляє громадська спілка «Ініціатива "Чисте небо"» з посиланням на сайт torrentfreak.com.

Термін ув’язнення від двох до трьох років. Таким чином уряд Японії намагається боротися з несанкціонованим розповсюдженням захищеного авторським правом контенту.  

«Такі суворі вироки подають тривожний сигнал іншим, які займаються подібним. Ми, разом з членами асоціації, будемо продовжувати вживати рішучих заходів проти зловмисних актів порушення авторських прав », -  звертають увагу у Асоціації з авторського права на комп'ютерне програмне забезпечення (ACCS).

Ув’язнюють за піратство і в Індії. Нещодавно уряд схвалив зміни до закону про кінематографію. І тепер кожен, хто записує або транслює фільми без дозволу, буде засуджений до трьох років тюремного ув'язнення і/або штрафу в розмірі 14 000 доларів.

У Німеччиніу 2018 році було засуджено до тюремного ув'язнення трьох представників рекламодавця сайту, що порушує права інтелектуальної власності. Менеджер рекламного агентства отримав покарання у вигляді одного року і восьми місяців в'язниці, а два технічних фахівця - по року і чотири місяці в'язниці кожен.

Як повідомляє «Чисте небо», в Україні є статті за порушення прав інтелектуальної власності, де покаранням також може стати позбавлення волі. А також статтею 176 Кримінального кодексу України також передбачене ув’язнення за організацію і фінансування сайтів, які крадуть контент, на термін від 3 до 6 років.

Юриста StarLight Digital Андрій Бабенко звертає увагу на ті справи, які були ініційовані за заявою медіагрупи: «За нашими 28 заяв заведено вже 28 кримінальних проваджень, але поки не було жодного рішення щодо ув'язнення, більшість суперечок врегульовуються на досудовій стадії. У притягнення до кримінальної відповідальності задіяні співробітники кіберполіції, слідчі, прокурори, слідчі судді, співробітники СБУ, експертні установи. Це досить складна система, до того ж відносно нова категорія справ. Ми, разом з правоохоронними органами, рухаємося до перших серйозних вироками суду, але поки  ми лише на середині цього шляху ».

Нагадаємо, у 2018 році кіберполіція припинила діяльність 40 піратських сайтів. За час дії антипіратських норм законодавства за заявами групи StarLightMedia було відкрито 28 кримінальних проваджень проти крадіїв контенту.

Фото взяте з чайту torrentfreak.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY