detector.media
18.02.2019 17:38
Абстрактний мультфільм українського аніматора покажуть в Іспанії
Абстрактний мультфільм українського аніматора покажуть в Іспанії
Абстрактний мультфільм Energy off українського аніматора Микити Лиськова увійшов до підбірки Best of іспанського фестивалю абстрактної анімації Punto y Raya Festival.

Про це повідомляє «Укрінформ» із повідомленням на пана Лиськова.

За його словами, цю добірку фестиваль показуватиме протягом року в різних країнах світу, зокрема у США, Канаді та, можливо, Україні.

 «Я відправив свій фільм на цей фестиваль і його взяли в конкурс. Він нічого не виграв, але сама участь і моя присутність (у 2018 році фестиваль проходив у місті Вроцлав) дали мені величезний візуальний досвід. А через два місяці організатори фестивалю повідомили, що включили мій фільм в добірку “Best of Punto y raya», – розповідає аніматор.

Разом із роботою Микити Лиськова до цієї збірки увійшло 18 фільмів. Їх будуть демонструвати у країнах Європи, США та в Канаді протягом кількох місяців. Наразі ведуться переговори і щодо показу кращих фільмів Punto y raya в Україні, повідомляє «Укрінформ».

«Дуже хочеться показати ці фільми в Україні, тому що абстрактна анімація для пострадянської держави – це щось абсолютно нове, оскільки у радянські часи подібні фільми вважалися формалізмом, тому що вони не служили комуністичній пропаганді. Дуже хочеться, щоб наш глядач побачив і оцінив це мистецтво», – додав пан Лиськов.

Нагадаємо, українську стрічку «У нашій синагозі» за твором Кафки відібрано до участі у міжнародному конкурсі Tampere Film Festival.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY