detector.media
Сергій Цигіпа
18.02.2019 13:21
Медійний ляпас від «112-го» героям Дебальцевського котла

16 лютого на «112-му» каналі в ефір вийшла програма «Велике інтерв’ю», в якому гостем був колишній прем’єр Микола Азаров. Через кілька годин після трансляції «Великого інтерв’ю» на офіційній сторінці кандидата в Президенти Сергія Кривоноса, який є полковником та 1-м заступником командуючого Сил спецоперацій, під грифом «Блискавка» з’явилася відповідна заява:

«БЛИСКАВКА.
Побратими! Звертаюся в першу чергу до вас, як до найбільш вмотивованої та патріотично налаштованої частини нашого суспільства. Сьогодні, в роковини Дебальцевського котла, де під російсько-сепаратистським вогнем загинули сотні українських військовослужбовців та добровольців, ми всі отримали ляпаса від каналу "112". В програмі "Велике інтерв'ю" гостем студії був відомий реваншист, екс-прем' єр Микола Азаров. Це той, хто відразу після Майдану разом в складі кліки Януковича втік до Москви. І зараз він з телеекрану українського телеканалу намагається донести до кожного українця головний меседж Путіна: мир за будь-яку ціну. Тієї ж прокремлівської риторики дотримуються деякі кандидати в Президенти. Ні! Мир в Україні буде тільки через Перемогу! Це я вам обіцяю.


Хочу звернутися до власників "112" каналу, не грайтеся з вогнем та не провокуйте українське суспільство появою в ваших програмах одіозних запроданців. Не раджу вам розхитувати ситуацію в Україні в такий примитивний спосіб.

Також хочу звернутися до Національної комісії з питань телебачення та радіо з вимогою провести негайну позачергову перевірку "112" каналу на предмет зради інтересів держави. Будемо пильними. Реваншизм не пройде! Разом - і до кінця!».

«Сталевий полковник», як між собою називають Кривоноса брати по зброї, свою позицію з приводу контенту окремих програм на телеканалі «112» окреслив досить жорстко. Я служив під командуванням Сергія Григоровича в 2015-17 рр, тому можу сказати, що він словами не кидається. І якщо запропонував Нацраді зробити позачергову перевірку, то потім спитає про результат.

І ще. Саме в той день – 16 лютого – побратими, хто виходив з Дебальцевського котла, зібралися на сумні роковини в Національному музеї Другої світової війни. Та на «урочистостях» (якщо це слово можна вжити до дійства по вшануванню пам’яті загиблих в боях під Дебальцеве) не було жодного представника влади – ані районної, ані міської чи обласної.

Можливо, присутність на зустрічі можновладців була б зайвою, хто зна. Але залишати поза увагою вояків в такий сумний для них день – якось не правильно. І, врешті-решт, небезпечно. Адже армійська приказка каже: воїн завжди має бути чимось зайнятий, бо коли в нього з’являється вільний час, до його голови зазирають дурні думки.

І коли ветерани після зустрічі з братами по зброї прийшли додому, на них якраз чекав «сюрприз» від «112-го»: з телеекрану пан Азаров верещав про мир за будь-яку ціну з Росією. Ми вже це проходили. Наш командир свою думку висловив. Чекаємо на офіційну реакцію.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY