detector.media
17.02.2019 17:03
У Тернопільській області через «збій» помилково повідомили в ЗМІ про радіаційну небезпеку
У Тернопільській області через «збій» помилково повідомили в ЗМІ про радіаційну небезпеку
Як припускає місцева влада, збій міг статися через зовнішнє втручання в програмне забезпеченні системи оповіщення області.

Про це повідомив у Facebook голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна.

«За інформацією управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації, сьогодні, 17 лютого, о 9.30 год. стався збій, через можливе зовнішнє втручання, в програмному забезпеченні системи оповіщення області. Інформація, що була передана по проводовому радіо та в засобах масової інформації про радіаційну небезпеку, не відповідає дійсності. Радіаційна ситуація в області в нормі. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій», - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що буде проведено службове розслідування.

Повідомлення про нібито радіаційну небезпеку в регіоні пролунало, зокрема, на «UA: Українське радіо Тернопіль» 17 лютого о 9:30 ранку. На радіо вже вибачились через поширення цієї інформації.

«Сьогодні, 17 лютого, о 9:30 ранку на хвилях UA: Українське радіо Тернопіль (87,7 FM) пролунало повідомлення про радіаційну небезпеку в регіоні, що не відповідає дійсності.

Екстрене оповіщення населення про надзвичайні ситуації у Тернопільській області здійснює Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації шляхом переривання сигналу Суспільного радіо та трансляції власної інформації. "UA: Українське радіо Тернопіль" автоматично ретранслює повідомлення Управління, тож не має впливу на зміст інформації чи час його появи в ефірі», - пояснили в прес-службі Суспільного мовника.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY