detector.media
16.02.2019 12:37
У Франції російським RT і Sputnik відмовили в акредитації для висвітлення виборів до Європарламенту
У Франції російським RT і Sputnik відмовили в акредитації для висвітлення виборів до Європарламенту
Партія президента Франції «Вперед, Республіко!» заявила, що не надасть акредитації журналістам російських державних засобів інформації RT і Sputnik для висвітлення травневих виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Міжнародне французьке радіо.

Відповідну заяву щодо російських ЗМІ зробив 15 лютого директор партійної виборчої кампанії Стефан Сежурне.

«Це не органи преси, а органи пропаганди на службі Кремля», - сказав він в інтерв'ю газеті Le Monde.

Видання Sputnik, у свою чергу, опублікувало текст під заголовком «Партія Емманюеля Макрона знову нападає на Sputnik напередодні європейських виборів». За словами головної редакторки Sputnik France Наталії Новікової, журналісти Sputnik і RT вже протягом року не отримують акредитацій для висвітлення події, організованих Єлисейським палацом або французькими міністерствами.

Як відомо, у травні 2017 року французький президент Еммануель Макрон під час першої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним публічно назвав RT і Sputnik «органами брехливої пропаганди». Заява була зроблена на спільній прес-конференції, російський президент на це не відповів.

Чергові вибори до Європарламенту пройдуть 23-26 травня 2019 року. Волевиявлення відбудеться у 27 країнах ЄС (без Великої Британії), за його результатами оберуть 705 депутатів ЄП.

Раніше повідомлялось, що Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA) винесла попередження телеканалу RT France (раніше - Russia Today) за сюжет про Сирію через «нечесність, неточну подачу інформації і відсутність різних точок зору».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY