detector.media
16.02.2019 11:05
Штраф для Facebook від уряду США може скласти «багато мільярдів доларів» - The Washington Post
Штраф для Facebook від уряду США може скласти «багато мільярдів доларів» - The Washington Post
Наразі Федеральна комісія з питань торгівлі (FTC) та Facebook, за інформацією видання, ведуть переговори щодо нібито багатомільярдного штрафу, який би врегулював розслідування щодо порушення умов конфіденційності персональних даних.

Про це з посиланням на анонімні джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що про точну суму штрафу сторони не домовились, але, ймовірно, він стане найбільшим, який коли-небудь накладали на технологічну компанію.

За повідомленням видання, Facebook підтвердив, що проводить переговори з FTC, але відмовився від коментарів. FTC також відмовилась від коментарів.

Нагадаємо, британське видання The Guardian минулого року опублікувало розслідування, згідно з яким компанія Cambridge Analytica зібрала для виборчого штабу Дональда Трампа дані про мільйони профілів користувачів Facebook в США. Аналітична компанія використовувала отримані дані для створення системи, яка б могла спрямовувати окремих американських виборців на персоналізовану політичну рекламу.

Згодом Facebook заблокувала сторінку компанії Cambridge Analytica, а також ще кілька пов’язаних сторінок. У Facebook підкреслюють, що компанія порушила політику платформи, збираючи дані користувачів без відома соцмережі.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

Також Марка Цукерберга викликали свідчити перед Сенатом США про збір та продаж персональних даних користувачів Facebook.

У березні 2018 року Федеральна торговельна комісія США розпочала розслідування проти Facebook. У комісії висловили «дуже серйозне занепокоєння» з приводу системи захисту інформації у соціальній мережі.

Очікується, що сума штрафу від FTC буде набагато більшою, ніж 22,5 млн доларів – саме стільки мусив заплатити Google у 2012 році за подібними обвинуваченнями у порушенні умов конфіденційності користувачів. Тоді цей штраф назвали рекордним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY