detector.media
15.02.2019 13:50
У Росії журналістка звільнилась з агентства ТАСС, яке відмовилося публікувати її розслідування про Пригожина
У Росії журналістка звільнилась з агентства ТАСС, яке відмовилося публікувати її розслідування про Пригожина
Російська журналістка Дар’я Бурлакова повідомила, що інформаційне агентство ТАСС відмовилося публікувати її розслідування про харчування в московських школах та садочках. У тексті згадується Євген Пригожин та його компанія «Комбинат питания „Конкорд“».

Про це пише російське видання «Медуза».

Пані Бурлакова розказала медіа, що після цього вона домовилася про публікацію матеріалу з «Новой газетой». За словами журналістки, керівництво ТАСС запропонувало їй не підписувати текст своїм ім’ям, або звільнитися.

«Отримавши від мене відмову спілкуватися мовою ультиматуму і прохання не відволікати незаконними вимогами від роботи, незабаром мені вже в іншому тоні запропонували завершити співпрацю за угодою сторін на умовах, що мені підходять», – розказала журналіста та повідомила, що з ТАССу вона звільнилася у січні 2019 року.

Виданню The Guardian журналістка розповіла, що керівництво ТАСС «чітко назвало причину вилучення мого матеріалу з публікації – там були посилання на ділові інтереси Пригожина». 

«Схоже, що керівництво ТАСС не хоче, щоб їх співробітники писали речі, які неприємні для людей, близьких до влади», – додала вона.

У редакції ТАСС в інтерв’ю Guardian повідомили, що їх журналісти не проводять розслідувань: «Наша спеціалізація як інформаційного агентства – новини та суміжні жанри, тому Дар’я, в принципі, не могла займатися подібною темою», – сказали в ТАСС.

У своєму розслідуванні «Рецепты быстрого обогащения» пані Бурлакова розповідає про вихід компаній Пригожина на ринок харчування для московських шкід та дитячих садочків. Зокрема, батьки розкритикували харчування у закладах – коли дітей годують не власноприготованою їжею, а привезеними полуфабрикатами. Джерело «Новой газеты» також розповів. Що структури Пригожина займалися поставкою їжі під час виборів президента у березні 2018 року та для проведення новорічних свят.

За повідомленням ЗМІ, у грудні 2018 року в семи дитячих будинка Москви 127 дітей захворіли дизентерією.  За даними Роспотребнадзора, причиною став неякісний творог. Прес-служба компанії Пригожина підтвердила, що йде мова про підприємство, з яким вони співпрацювали. За словами журналістки, над матеріалом вона почала працювати до спалаху дизентерії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY