detector.media
14.02.2019 17:00
У Казахстані затримали екс-журналістку, правозахисницю Людмилу Волошину
У Казахстані затримали екс-журналістку, правозахисницю Людмилу Волошину
Італійської федерації з прав людини (FIDU) повідомляє про затримання в Казахстані їх спостерігачки Людмили Волошиної, яка раніше працювала журналісткою у Полтаві. Зв’язок із правозахисницею зник 14 лютого

Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Нам повідомили про затримання спостерігачки FIDU у Казахстані Людмили Волошиної. Міграційна поліція сьогодні забрала її з готелю «Комфорт» в Астані. Співробітники міліції не надали ніякої інформації про затримання, і ми втратили з нею зв’язок, тому що її телефон  забрав співробітник міліції. Людмила Волошина – відома правозахисниця з України. 1 лютого вона відправилася в Казахстан для місії з нагляду за дотриманням прав людини», – йдеться в повідомленні.

За інформацією правозахисниці, волонтерки Італійської федерації з прав людини Наталі Панченко, з високою ймовірністю її колегу затримано працівниками Комітету Національної безпеки Казахстану. Про це йдеться в релізі, який надійшов на пошту «Детектора медіа».

У релізі також зазначено, що представники місії затримання Волошиної пов’язують зі справою казахського судді Маліка Кенжалієва, який розповів їй про те, що його звільнили з посади та тиснуть на нього через вирок, «який був незручний для влади Казахстану».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY