detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
14.02.2019 13:28
Поліція закрила справу про перешкоджання редакторці «Першого Криворізького» – адвокат готує оскарження
Поліція закрила справу про перешкоджання редакторці «Першого Криворізького» – адвокат готує оскарження
Редакція видання «Перший Криворізький» повідомляє, що поліцейські закрили кримінальне провадження, яке було відкрито за 171 статтею Кримінального кодексу України після того, як на головну редакторку сайту Софію Скибу напав місцевий бізнесмен. Редакція готує оскарження

Нагадаємо, 15 вересня 2018 року «Перший Криворізький» повідомляв, що під час зйомки на Софію Скибу напав забудовник Олександр Борисюк. За повідомленням ЗМІ, він заважав редакторці знімати, кидався на камеру та хапав її за руки. 20 вересня поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). 

14 лютого редакція повідомила, що справу закрито. У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка видання Софія Скиба уточнила, що провадження закрито «за відсутністю складу злочину».

«Про це ми дізналися від адвоката. Справа в тому, що є ще одна справа, якою він займається. Вона пов’язана з розслідуванням по самоуправству, псуванню земель і вирубці дерев (цим розслідуванням займалися й ми). Адвокат поцікавився цими справами (у поліції – ДМ) і нашою справою, що була відкрита за 171 статтею. Йому повідомили, що справи закрили за відсутністю складу злочину», – розказала вона.

Пані Скиба додала, що редакція оскаржуватиме це в суді: «Адвокат готує зараз документи».

«Детектор медіа» також звернувся по коментарі до криворізької поліції. Інспекторка відділу моніторингу Криворізького відділу поліції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Юлія Цуркаленко пообіцяла надати інформацію згодом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY