detector.media
14.02.2019 11:34
Україна допустить лікарів до Вишинського, якщо РФ зробить те саме щодо політв’язня Гриба – омбудсмен
Україна допустить лікарів до Вишинського, якщо РФ зробить те саме щодо політв’язня Гриба – омбудсмен
13 лютого у Брюсселі Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова заявила, що українська сторона готова допустити лікарів до обвинуваченого в державній зраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського за умови, якщо утримуваний в СІЗО РФ український політв’язень Павло Гриб також отримає медичний огляд

Про це йдеться на сторінці пані Денисової у Facebook.

У Брюсселі пані Денисова спілкувалася з Люком Девінем, директором Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного Партнерства і РФ та Дірком Шубелем, начальником відділу РФ Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного Партнерства і РФ.

«Люк Девінь повідомив мені, що нещодавно його представники зустрілися з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Під час зустрічі йшлося про можливість доступу лікарів до Кирила Вишинського, який підозрюється у вчиненні державної зради. Українська сторона готова забезпечити ці умови лише за можливості синхронного доступу лікарів до українського політв’язня Павла Гриба, який знаходиться у надкритичному стані», – йдеться на сторінці пані Денисової.

Нагадаємо, наприкінці серпня радник глави Синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату Ігор Гриб заявив, що 24 серпня 2017 року його 19-річного сина, який поїхав до Гомеля на зустріч зі знайомою, викрали співробітники ФСБ Росії.

7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від ФСБ Росії в Краснодарському краї про тримання Гриба в Краснодарі. Наразі він перебуває в російському СІЗО за звинуваченням у тероризмі. Хлопць має проблеми зі здоров'ям.

Кирила Вишинького СБУ та прокуратура Криму затримали у Києві 15 травня 2018 року. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. Згодом суд неодноразово продовжував термін арешту для нього.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY