detector.media
13.02.2019 13:40
На Вінниччині приватне підприємство через суд вимагає від медіа-центру «Власно» спростування та 120 тис. грн компенсації
На Вінниччині приватне підприємство через суд вимагає від медіа-центру «Власно» спростування та 120 тис. грн компенсації
У Вінницькій області приватне підприємство «Вінастеріск» подало до суду на медіа-центр «Власно» через статтю «Як у курортному містечку на Вінниччині російське телебачення транслювали»

Про це повідомляється на сайті Vlasno.info.

Стаття була опублікована на сторінках видання 11 січня 2019 року. За повідомленням медіа, інтернет-провайдер надавав доступ користувачам до мережі інтернет і серед запропонованих абонентам були і заборонені для трансляції на території України російські телеканали, зокрема Russia Today.

Медіа також повідомляє, що кореспондентка видання була присутня на відкритому судовому засіданні у Вінницькому апеляційному суді, де розглядалася апеляційна скарга підприємця із Хмільника (його захисника) на арешт вилученого у них майна. Арешт проводився у рамках відкритого провадження за фактом порушення авторського права та інших суміжних прав, пише Vlasno.info.

Провайдер, нібито, без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ретранслював кілька українських телеканалів. При цьому, нібито, не уклавши із ними відповідних угод, пише ЗМІ.

Збитки для українських мовників склали, за підрахунками правоохоронців, кількасот тисяч гривень.

«За допомогою технічного обладнання незаконно розповсюджують програми мовлення (плейлисти доступу за технологією інтернет-телебачення), у тому числі під логотипом «Футбол 1», «Футбол 2» українських товариств-правовласників ТОВ «ТРК Україна» та інших без їх згоди», - цитує матеріали кримінального провадження видання.

У приватному підприємстві «Вінастеріск» вирішили, що інформація, наявна в новині, є «недостовірною» та просять «припинити її розповсюдження» і спростувати. За словами керівниці медіа-центру Ольги Маліновської, провайдер вимагає від них «моральну компенсацію» у розмірі 120 тис. грн.

«Ми підемо на суд, і будемо доказувати свою точку зору, адже матеріал є об'єктивним та повним. У тексті ми нікого ні в чому не звинувачували, оскільки в державі діє презумпція невинуватості, останнє слово – за судом. Наші журналісти будуть присутні на засіданні, оскільки хочуть подивитися на цих людей: які, ймовірно, причетні до трансляції російської пропаганди на Вінниччині, а тепер судяться із незалежним ЗМІ», – прокоментувала вона.

Видання пише, що судові розгляди позову призначені на середину лютого 2018 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY