detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
12.02.2019 12:46
Під офіс редакції «Гордон» підкинули свинячу голову – поліція відкрила провадження
Під офіс редакції «Гордон» підкинули свинячу голову – поліція відкрила провадження
Телеведучий, видавець видання «Гордон» Дмитро Гордон повідомив, що вранці 11 лютого співробітники редакції виявили біля офісу свинячу голову на вилах. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання професійній діяльності журналіста)

Про інцидент Дмитро Гордон розказав в ефірі телеканалу NewsOne. Він вважає, що за цим стоїть один із кандидатів у Президенти України.

«Я сьогодні (11 лютого - ДМ) приїхав на роботу буквально на трохи. Співробітники кажуть, що зранку прийшли, а перед офісом видання "Гордон" стоїть свиняча голова на вилах, написи на асфальті, на плитці і так далі, – розказав він. – Ідіоти. Точніше – ідітот. Тому що нами встановлено, що за цією акцією стоїть один із кандидатів у президенти. Я назву його прізвище, коли закінчиться слідство… Можу лише сказати, що, враховуючи, що там були вила, це не Ляшко».

За словами пана Гордона, редакція звернулася до поліції.

Речниця київської поліції Оксана Блищик повідомила, що за даним фактом Подільське управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві відкрило кримінальне провадження: «Внесли кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання професійній діяльності журналіста)», – сказала вона.

За даними Інституту масової інформації, у січні 2019 року експерти ІМІ зафіксували загалом в Україні 16 випадків порушень свободи слова. З них 11 випадків стосуються фізичної агресії.

Фото: Gordonua.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY