detector.media
09.02.2019 11:41
Суд у Лондоні визнав, що у Порошенка є підстави позиватися проти BBC щодо наклепу (ВИПРАВЛЕНО)
Суд у Лондоні визнав, що у Порошенка є підстави позиватися проти BBC щодо наклепу (ВИПРАВЛЕНО)
Раніше президент України Петро Порошенко подав до суду на британського суспільного мовника BBC за наклеп. Приводом стала публікація про те, що Порошенко нібито заплатив за зустріч із президентом США Дональдом Трампом 300 тисяч фунтів.

Про результати попереднього слухання у справі повідомляє «Голос Америки».

Так, зазначається, що представники Петра Порошенка на слуханні 7 лютого заявили, що репортаж BBC, на їхню думку, повністю неправдивий, тому що створює враження причетності українського президента до корупційних дій, але голова держави цю причетність відкидає.

Позиція захисту BBC базувалась на тому, що в матеріалі прямо не говориться про те, що сам Петро Порошенко причетний до можливого хабаря.

Але українська сторона вважає, що репортаж BBC підводив аудиторію до думки, що Порошенко особисто «міг знати, або навіть розпорядитися про виплату» винагороди Майклу Коену за організацію зустрічі з Трампом. У своєму матеріалі BBC посилалось на неназвані джерела у справі колишнього особистого адвоката Дональда Трампа - Майкла Коена.

«На попередньому слуханні Високого суду у Лондоні суддя визнав, що адвокати президента України Петра Порошенка мають достатні аргументи для судового розгляду скарги на Британську телерадіомовну корпорацію (Бі-бі-сі) про наклеп», - йдеться в повідомленні «Голосу Америки».

Нагадаємо, що 23 травня 2018 року на каналі BBC One і на сайті медіа вийшов матеріал, в якому стверджувалось, що посередники, які нібито діяли від імені Порошенка, здійснили таємний платіж Майклу Коену, який тоді був особистим адвокатом Трампа, для організації переговорів лідерів двох країн.

Представники українського президента наголосили, що інформація в новині не відповідає дійсності та шкодить репутації Петра Порошенка.

Президенти зустрілися на Українсько-американському саміті у червні 2017 року. Цю подію пан Порошенко назвав «важливим візитом», під час якого обговорювалися питання військової співпраці.

P.S. У першому варіанті цієї новини «Детектор медіа» помилково повідомив, що «Порошенко виграв суд проти BBC у справі про наклеп». Ми, не розібравшись у системі британського правосуддя, хибно переклали і потрактували новину британської PressGazette. Приносимо вибачення нашим читачам і BBC за поширення недостовірної інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY