detector.media
07.02.2019 16:40
У дослідженні Gemius не відображатимуться дані дослідження по «піратським» сайтам
У дослідженні Gemius не відображатимуться дані дослідження по «піратським» сайтам
З лютого 2019 року у дослідженні інтернет-аудиторії України Gemius Audience не будуть відображатись дані по аудиторії сайтів зі списку blacklists.org.ua.

Про це повідомляє громадська спілка «Ініціатива "Чисте небо"».

Всі ці сайти будуть враховані в загальному вузлі «Internet» дерева сайтів, але можливості аналізувати їх аудиторію окремо більше вже не буде. Дослідження Gemius Audience використовується рекламодавцями для медіапланування кампаній в інтернеті, і відсутність цифр певного сайту знижує його привабливість для розміщення реклами.
«Сподіваємося, це позбавить піратів рекламних бюджетів і допоможе активізувати боротьбу з порушеннями права інтелектуальної власності. Gemius — міжнародна компанія, і ми дбаємо про середовище, в якому працюємо. Ми розуміємо, що цивілізований бізнес повинен об'єднатися, щоб створювати постійний тиск на нелегальних гравців», —вважає Леся Прус, регіональний менеджер Gemius. Дослідницька компанія є членом громадської спілки «Ініціатива Чисте небо».
Катерина Федорова, очільниця «Ініціативи Чисте небо» вважає, що найефективніше боротись з крадіями контенту якраз через follow the money: «Позбавляючи їх інформації про аудиторію, ми знижуємо бажання рекламодавців розміщувати на цих сайтах рекламу. Оскільки піратство — це бізнес, без прибутків не буде сенсу займатися тим, чим вони займаються».

Минулого року Gemius надавала рекламодавцям окремий звіт BlacklistsAlarm за списком сайтів blacklists.org.ua, щоб рекламодавець міг оперативно реагувати, якщо реклама якимось чином все ж потрапила на сайти зі списку. Цьогоріч, для більшої інформативності, до звіту додані поле Hitdate (інформація про дату і час перегляду реклами на сайтах зі списку), а також інформація по кожній активності зі звіту з utm-мітками.
Нагадаємо, «Чисте небо» – ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України - «1+1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group.

Сервіс blacklists.org.ua був створений Ініціативою «Чисте небо» разом із Українською антипіратською асоціацією (УАПА) у 2017 року для рекламодавців, тоді на ньому надавався тільки перелік сайтів, до яких є претензії від правовласників. Цей перелік надається і зараз, він також оновлюється щомісячно.

На початку січня 2019 року ініціатива оприлюднила список провайдерів, дол яких мають претензії StarLightMedia, «1+1 медіа» та Media Broadcasting Group.

Ілюстрація взята з сайту mediasat.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY