detector.media
07.02.2019 13:32
У Гнапа з 2015 року залишаються €9 тис, які належать команді «Слідство.Інфо»
У Гнапа з 2015 року залишаються €9 тис, які належать команді «Слідство.Інфо»
У 2015 році журналісти-розслідувачі проекту «Слідство.Інфо» отримали премію «Вільна преса Східної Європи» у розмірі €15 тис., яку вирішили перерахувати на потреби армії. З'ясувалося, що понад €9 тис залишаються у банківській скринці екс-керівника проекту, кандидата у Президенти України Дмитра Гнапа

Про це повідомила теперішня керівниця команди «Слідство.Інфо» Анна Бабінець.

За її словами, у 2015 році €2000 дійсно були направлені на потреби армії, ще €3900 нібито пішли на «оперативні видатки організації». Решта, €9100, за словами Бабінець, знаходяться у банківській скринці Дмитра Гнапа.

Керівниця також додала, що була впевнена в тому, що гроші були спрямовані на потреби армії.

Екс-журналіст проекту «Слідство.Інфо» Максим Опанасенко у Facebook нагадав про рішення команди щодо премії.

Пані Бабінець вважає, що «журналістські обіцянки» Гнапа можуть прирівнюватися до політичних, що, можливо, нашкодить команді «Слідство.Інфо». Журналісти вирішили відмежуватися від політичної діяльності Гнапа.

«Сім місяців тому Дмитро залишив Слідство.Інфо і подався у політику. Ми свідомо відсторонюємося від політичної діяльності Дмитра, оскільки будь-який, навіть мінімальний політичний вплив порушує стандарти професійної журналістики. А ми ці професійні стандарти поважаємо понад усе», – написала вона.

На своїй сторінці у Facebook Гнап пояснив, куди була витрачена частина грошей та повідомив, що залишок перерахує «Слідсвту.Інфо» як «благодійний внесок».

«Залишок в 9087 євро закину сьогодні чи завтра на рахунок Слідства. І хай вже команда сама вирішує, як ними розпорядитись. Платіжка буде тут. Так домовились з Анною Бабінець», – написав він.

«Детектор медіа» намагається отримати від пана Гнапа коментар.

Нагадаємо, Дмитро Гнап з 2013 року керував агенцією журналістських розслідувань «Слідство.інфо», а 25 червня 2018 року заявив, що завершує кар’єру журналіста та займатиметься політикою

На початку лютого він зареєструвався кандидатом на посаду Президента України.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY