detector.media
06.02.2019 19:43
Швейцарський суд відмовив Павелку у видаленні статей про корупцію ФФУ на сайті L'іllustré
Швейцарський суд відмовив Павелку у видаленні статей про корупцію ФФУ на сайті L'іllustré
Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко через суд вимагав від видання L'іllustré видалити з сайту статті, в яких його звинувачують у корупції. Проте суд йому відмовив.

Про це 6 лютого повідомило L'іllustré на своєму сайті, передає видання «Гордон».

Так, у L'іllustré заявили, що після публікацій статей про Павелка журналісту Арно Беда «неодноразово надходили погрози і залякування». Також ФФУ подала на нього до суду. Проте суд Лозанни вирішив справу на користь журналіста та видання.

«Неприпустимо, щоб одному з наших журналістів погрожували смертю, і він став жертвою вкрай небезпечної кампанії, розгорнутої проти нього Павелком», – підкреслюють у L'іllustré.

За словами самого журналіста Арно Беда, у листопаді 2018 року йому хтось телефонував вночі на мобільний з українського номера, відмовився назватись та англійською наказав не втручатися у справи, які його не стосуються.

«Після чого додав, що знає, де я перебуваю, і пообіцяв "подбати" про мене. Тепер я боюся за своє життя - особливо після підготовки нової статті у справі про корупцію президента ФФУ», - розповів журналіст.

З посиланням на неназвані джерела в Україні видання зазначає, що номер, з якого телефонували журналісту, начебто пов'язаний з Андрієм Павелком.

Як відомо, 14 червня 2018 року в Національному антикорупційному бюро почали розслідування зловживань керівництва Федерації футболу під час закупівлі штучних покриттів для полів, вироблених заводом ФФУ.

Про справжню детективну історію, пов'язану із цим корупційним скандалом, можна прочитати в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY