detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
06.02.2019 17:00
Комітет свободи слова не знайшов підстав позбавляти акредитації журналіста «1+1» Колтунова
Комітет свободи слова не знайшов підстав позбавляти акредитації журналіста «1+1» Колтунова
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики 6 лютого 2019 року на черговому засіданні розглянув питання про звернення народного депутата України Олега Барни щодо позбавлення акредитації при парламенті журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова та Сергія Савінцева з інформаційної агенції «Кий-інфо» та ASPI.

Під час засідання нардеп Барна сказав, що телеканал «1+1» «дискредитує і оббріхує» його та не надає можливості відповісти.

Журналіст Колтунов спростував ці звинувачення і зазначив, що розглядає звернення нардепа як політичний тиск.

Член комітету Олександр Сочка порадив пану Барні подавати до суду. Він зазначив, що якщо буде рішення про те, що журналіст повівся не як журналіст, тоді питання про позбавлення акредитації буде розглядатися на Комітеті.

«Комітет свободи слова не бачить підстав позбавляти акредитації Колтунова і  закликає колег по парламенту поводитися етично», – сказала голова Комітету Вікторія Сюмар.

Питання щодо журналіста Сергія Савінцева не розглядалося, тому що наразі він не працює в «Кий-інфо» та ASPI і  втратив акредитацію.

Нагадаємо, 2 жовтня у кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство. Наступного дня в розмові з журналістами він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському.

Згодом голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вибачилася за нардепа. 

5 жовтня журналіст Колтунов зареєстрував у парламентській канцелярії листа-звернення до голови фракції БПП Артура Герасимова з приводу поведінки члена фракції Олега Барни. У листі представники медіагрупи вимагають виключення Барни з фракції. Згодом нардеп вибачився за лайку перед виборцями та «дітьми, яким показали це відео».

7 листопада Барна звернувся до пані Сюмар з проханням позбавити Колтунова акредитації при парламенті. Журналіст розцінив дії нардепа як переслідування свободи слова, а на каналі звернення Барни назвали абсурдним.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY