detector.media
04.02.2019 17:02
Український «Штангіст» отримав Гран-прі фестивалю у Франції
Український «Штангіст» отримав Гран-прі фестивалю у Франції
Короткометражний фільм «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука здобув Гран-прі на фестивалі Premiers plans à Angers у Франції.

Про це повідомляє прес-релізом сценарна майстерня Terrarium.

Фестиваль Premiers plans à Angers фокусується на дебютних короткометражних та повнометражних фільмах режисерів з Європи та Франції зокрема.

Приз на фестивалі у Франції став четвертим Гран-прі для «Штангіста».

Стрічка є копродукцією України та Польщі, яку було створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), а також Львівської кінокомісії.

Продюсери фільму - Валентин Васянович (студія «Гармата фільм») та Конрад Стефаняк (Polish Film Service). 

Нагадаємо, проект став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка фільму склала 1 млн грн, що становить половину від бюджету стрічки. 

Як писав «Детектор медіа», стрічка стала фаворитом кінофестивалю «Молодість», де здобула головну нагороду в національному конкурсі з формулюванням «за віртуозну режисуру і вражаючу образність». Журі Львівського Міжнародного кінофестивалю Wiz-Art відзначило гру актриси Валерії Хілько спеціальною відзнакою. «Штангіст» також виграв конкурс короткометражних фільмів Варшавського кінофестивалю. Крім того, стрічка має Гран-прі та ще три нагороди на кінофестивалі в Польщі. 

Наразі Дмитро Сухолиткий-Собчук працює над своїм першим повнометражним ігровим фільмом «Памфір», сценарій якого розроблено в  міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Фільм на етапі перпродакшну отримав фінансову підтримку від Українського Культурного Фонду. Над виробництвом стрічки «Памфір» працює команда студії BOSONFILM, продюсерка - Олександра Костіна

Фото: Terrarium

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY