detector.media
03.02.2019 14:41
РосЗМІ поширюють фейки про нібито обстріли Золотого-5 українськими військами - штаб ООС
РосЗМІ поширюють фейки про нібито обстріли Золотого-5 українськими військами - штаб ООС
Російські засоби масової інформації поширюють недостовірні дані про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів Збройних сил України.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр Операції Об'єднаних Сил (ООС).

«31 січня та 1 лютого поточного року на інформаційних ресурсах російсько-окупаційних військ було поширено інформацію про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів ЗС України на напрямку Золоте-4 – Золоте-5. У згаданих фейкових повідомленнях українські підрозділи звинувачуються в обстрілах зі стрілецької зброї, РПГ та іншими вогневими засобами місцевих дитячого садка, школи та житлових будинків», - йдеться в повідомленні.

У відомстві спростовують причетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілів житлових будинків Золотого-5.

«Нібито пошкоджені будівлі знаходяться в різних районах, а також в середині щільних забудов житлових кварталів даного населеного пункту. Найближчі позиції підрозділів Об’єднаних сил розташовані на віддаленні, що унеможливлює застосування СПГ та стрілецької зброї, яке могло б спричинити зазначені вище пошкодження житлових будинків. Крім того, перевищення висот не дозволяє вести вогонь з позицій Об’єднаних сил», - додали у штабі.

Нагадаємо, раніше розвідка повідомила, шо російські ЗМІ знімають в ОРДЛО  фейкові сюжети про українських військових.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY