detector.media
03.02.2019 10:21
У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція
У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція
Роботу усіх ресурсів, які, за інформацією правоохоронців, створив та адміністрував 35-річний киянин, наразі припинено. Чоловіку загрожує до шести років ув’язнення.

Про це повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції.

Так, за даними поліції, підозрюваний начебто самостійно створив та адміністрував 56 піратських інтернет-ресурсів. Серед них - «kinogo2019.com», «kinobudka.net», «onlineseriali.net» та «lostkino.net». Також було встановлено місце розташування серверу, з якого здійснювалось відтворення аудіовізуальних творів.

Правоохоронці провели ряд обшуків у Києві, вилучили ноутбуки, системні блоки, жорсткі диски, телефони та банківські картки, на які зараховувались кошти від розміщення реклами на веб-сайтах.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Вилучену техніку направлено на проведення експертиз. Підозрюваному загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомила у коментарі «Детектор медіа» прес-секретарка департаменту кіберполіції Юлія Квітко, розслідування справи розпочали за заявою Української антипіратської асоціації.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому викрили пірата, який завдав понад 300 тис. грн збитків правовласникам.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY