detector.media
02.02.2019 10:59
З ефіру ток-шоу «Народ проти» пішли п'ятеро гостей через присутність у студії журналіста Дубинського
З ефіру ток-шоу «Народ проти» пішли п'ятеро гостей через присутність у студії журналіста Дубинського
Під час прямого ефіру 1 лютого Ірина Луценко, Павло Жебрівський, Юрій Гримчак, Роман Реведжук та Семен Кабакаєв заявили, що не можуть знаходитися в студії поряд із журналістом Олександром Дубинським через його допис у соцмережі щодо пуску газу на форумі Блоку Петра Порошенка.

Гості політичного ток-шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK, зокрема, народна депутатка Ірина Луценко, поставили ведучій та генпродюсеру каналу Наталі Влащенко ультиматум, що зі студії підуть або вони, або журналіст та ведучий програми «Гроші» Олександр Дубинський.

Такі умови гості програми почали ставити вже на початку ефіру, за їхніми словами, через пост Дубинського у Facebook.

29 січня у Києві відбувся форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», на якому зібрались представники Блоку Петра Порошенка, а чинний президент оголосив про рішення балотуватись на другий термін.

«Сьогоднішній форум Порошенка - був нашим шансом. Шансом пустити туди г^з. Якраз всі були в зборі», - написав у Facebook Дубинський із цього приводу.

Згодом журналіст видалив цей допис.

У студій ток-шоу «Народ проти» Ірина Луценко, а також журналіст та активіст Роман Реведжук почали закликати Дубинського покинути ефір та заважали йому відповісти та висловити свою позицію. Коли Дубинський відмовився піти, вони залишили студію разом із колишнім очільником Донецької військово-громадянської адміністрації Павлом Жебрівським, волонтером та активістом Семеном Кабакаєвим та заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрієм Гримчаком.

Ведуча Наталя Влащенко зазначила, що гості програми знали, що Дубинський буде присутній в студії.

«Склад сьогоднішніх гостей був відомий всім, хто сьогодні прийшлов до нас в гості. Абсолютно. І жодних питань до ефіру не виникало. Всі прийшли, всі сіли на дивани, і всі почали готуватись до програми. І як тільки почалась програма, виникла ця сцена», - сказала вона.

Також Влащенко заявила, що «ніхто і ніколи за жодних обставин не буде диктувати каналу тих чи інших гостей». 

Вже після того, як п'ятеро гостей пішли, журналіст Дубинський зміг пояснити іншим присутнім, про який допис йшла мова. Він назвав свій допис «невдалим жартом», який «видалив через дуже короткий час», оскільки вирішив, що неприпустимо залишати його у себе в стрічці.

За словами Дубинського, через цей пост на нього вже подали заяву до СБУ.

Свою позицію журналіст також висловив у відеоролику на Facebook (попереджаємо, на відео багато нецензурної лексики), заявивши, що представники БПП не готові відповідати на питання, а можуть лише «істерити та тікати».

За підсумками скандалу в ефірі зробила допис і Ірина Луценко. В ньому депутатка, як і в студії, згадувала концтабори, газові камери, Голокост та війну на Донбасі.

«Якщо хтось думає, що можна це робити (дописи про пускання газу - ред.), а потім спокійно ходити по ефірах – ні, не можна», - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше Інна Богословська пішла з ефіру ток-шоу «Ехо України» Матвія Ганапольського на Прямому каналі, після того як ведучий відмовився дати їй додатковий час на виступ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY