detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
01.02.2019 17:20
«Громадське ТБ» переформатовує «Нині вже» та інтегрує в нього низку інших проектів
«Громадське ТБ» переформатовує «Нині вже» та інтегрує в нього низку інших проектів
Громадське телебачення» переформатовує вечірній праймовий ефір програми «Нині вже» та інтегрує в нього проекти «Громадське. Крим», «Реформа», «Громадське. Схід» та «Простономіка».

Про це «Детектору медіа» повідомили на «Громадському».

Зокрема, зміниться час та тривалість програми, вона виходитиме щодня у прямому ефірі о 19:00 та триватиме дві години.

Також дещо розшириться і наповнення проекту. «Нині вже» стане платформою, яка об’єднає продукт кількох редакцій – «Громадське. Крим», «Громадське. Схід», «Реформа», «Простономіка».

Проекти будуть інтегровані у двогодинний ефір «Нині вже», виходитимуть із глибокими історіями та репортажами не лише у звичні для аудиторії дні: «Реформа» — понеділок, «Крим» — середа, «Простономіка» — четвер, «Схід» — п’ятниця, але і тоді, коли аудиторії необхідно розібратися у подіях, не чекаючи відповідного дня тижня, повідомила «Детектору медіа» прес-служба «Громадського».    

«Аудиторія "Громадського" хоче дивитися і читати те, що їм цікаво, коли їм цікаво. А це означає, що ми маємо реагувати щодня. Також рейтинги і цитування показали, що найбільше переглядів і цитованості у матеріалів, які є інтегральною частиною вечірнього прийму "Нині вже". Там більше охоплення і більше гнучкості», – повідомила «Детектору медіа» голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк.

«Питання безпеки, економіки, боротьби з корупцією — це теми, які цікавлять людей у першу чергу, — прокоментувала шеф-редакторка «Громадського ТБ» Ангеліна Карякіна. — Тому ми не можемо дозволити собі розкіш висвітлювати ці теми лише раз на тиждень протягом 25 хвилин. Ми хочемо реагувати тоді, коли це потрібно людям. Інколи їм це треба в понеділок, іноді — у вівторок. Іноді їм потрібна коротка новина, а іншого разу варто показати глибоку ексклюзивну історію. А для цього, навпаки, потрібно нарощувати і посилювати команду, а не розганяти її. Наше завдання зараз — шукати нові мультимедійні формати, що не обмежуються телевізійною програмою, і посилювати експертизу редакції».

Оновленим вечірнім телеформатом керуватиме заступниця головного редактора з інформаційоного мовлення «Громадського» Настя Станко. «Детектору медіа» вона розказала, що вестиме програму разом з Василем Пехньом. Також серед ведучих – Андрій Сайчук, Наталка Пономарів (Тарасовська) та також Ангеліна Карякіна. Вони працюватимуть попарно та мінятимуться щотижня.

«У нас буде кілька цікавих рубрик – про лайфстайл, технології, "переможці" і "лузери тижня", а також більше політичної іронії, більше інтерактивів, сюжетів, котрі будуть збиратись в прямому ефірі. Працюватиме паралельно дві студії, а також додаткова у ньюзрумі», – повідомила вона.

Щоденний проект «Нині вже» стартує в оновленому форматі 4 лютого.

Нагадаємо, раніше «Громадське телебачення» повідомляло про запуск нових програм – «Почую кожного», «Дуже важлива передача», «Шоб шо?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY