detector.media
30.01.2019 10:48
У Запоріжжі викрито учасника міжнародного хакерського угрупування – СБУ
У Запоріжжі викрито учасника міжнародного хакерського угрупування – СБУ
Служба безпеки України повідомляє, що блокувала у Запоріжжі діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання, який розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.

Про це йдеться на сайті СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру розробляв та використовував хакерські програми для зламу електронних платіжних систем, криптовалютних розрахунків та систем дистанційного обслуговування клієнтів банківських установ, переважно іноземного походження», – повідомляє СБУ.

Зазначено, що дані користувачів і паролі доступу він отримував за допомогою вірусів. Як повідомляє СБУ, хакер розраховував отримати доступ до електронних рахунків користувачів для привласнення коштів. 

Під час обшуку правоохоронці вилучили відповідну комп’ютерну техніку, а також заблокували доступ до трьох віддалених серверів.

За інформацією СБУ, зловмисник є представником закритого міжнародного форуму «кардингського» та хакерського направлення, у рамках якого він просував свої розробки та обмінювався «досвідом» з учасниками міжнародного хакерського угрупування.

 

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY