detector.media
28.01.2019 21:03
Трамп заявив, що у скороченні тисячі працівників BuzzFeed та HuffPost винуваті фейкові новини
Трамп заявив, що у скороченні тисячі працівників BuzzFeed та HuffPost винуваті фейкові новини
Президент США Дональд Трамп прокоментував звільнення медійників, прогнозуючи, що «попереду ще багато звільнень».

Про це він написав 27 січня на своїй сторінці у Twitter.

«"BuzzFeed and Huffpost вирубали сокирою". Заголовок The New York Post. Причиною кризи стали фейкові новини і погана журналістика. На жаль, попереду ще багато звільнень. Людям потрібна Правда!» - написав Трамп.

У свою чергу, головний редактор BuzzFeed Бен Сміт назвав у Twitter висловлювання президента США «мерзенним». З критикою президента виступила і головний редактор The Huffington Post Лідія Полгрін.

«1000 журналістів втратили роботу минулого тижня. Звичайні люди з орендною платою, сім'єю, якій потрібна підтримка, рахунками студентського кредиту. Ці працівники, як і будь-хто, не заслуговують на цю жорстокість», - прокоментувала вона твіт Трампа

Нагадаємо, раніше видання BuzzFeed повідомило про звільнення 200 працівників (15% команди) задля зменшення витрат. Про скорочення штату з аналогічних причин повідомили й у медіагрупі Verizon. До її складу входять HuffPost, Yahoo, та AOL. У Verizon звільнять 7% штату по всьому світу — це 800 працівників.

Президента Трампа неодноразово критикували за висловлювання на адресу журналістів. Колишній комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн навіть сказав, що така поведінка президента дуже «близька до підбурювання до насильства».

У січні 2017 року Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу. У лютому розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність. Потім він звинуватив CNN і The New York Times у свідомому поширенні неправдивих новин.

Перед цим журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

16 серпня 2018 року понад 100 американських медіа опублікували редакційні колонки у відповідь на неодноразові напади президента Дональда Трампа на ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY