detector.media
22.01.2019 17:23
У Латвії довірчі стосунки уряду та ЗМІ допомогли уникнути провокацій перед виборами – Держканцелярія
У Латвії довірчі стосунки уряду та ЗМІ допомогли уникнути провокацій перед виборами – Держканцелярія
Уряд Латвії налагодив довірчі стосунки з журналістами, що допомогло уникнути провокацій в інформаційному просторі перед парламентськими виборами в жовтні 2018 року, вважає заступник директора Державної канцелярії Латвії, керівник робочої групи із захисту чесності виборів Каспарс Озоліньш.

Про це він розповів в інтерв'ю «Детектору медіа».

Пан Каспарс зазначив, що перед виборами представники Державної канцелярії особисто зустрічалися з редакторами ЗМІ та журналістами і пояснювали їм, що будуть робити задля уникнення дезінформації та провокацій, і чого чекають від медіа.  

«Ми дали мій мобільний телефон кожному журналісту, щоб вони були впевнені, що коли їм що-небудь знадобиться, вони зможуть зв'язатися зі мною, і я все прокоментую», – розповів Каспарс Озоліньш.

Держканцелярія регулярно проводила брифінги. Також пояснювала представникам ЗМІ, як не стати об’єктами впливу та маніпуляцій, проробляла різні сценарії подій у передвибочий період, під час політичних дебатів, у день виборів тощо.

У результаті було побудовано довірчі стосунки зі ЗМІ.

«Був випадок, що потрапив на російські телеканали «Супутник» і «Росія 24»: я маю на увазі висилку журналіста, який знав, що він був у чорному списку з 2014 року, але все одно приїхав. Ця подія не потрапила в наш інформаційний простір, це я також приписую нашим хорошим стосункам із ЗМІ та їх обізнаності про можливі провокації», – додав він.

На фото: Каспарс Озоліньш

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY