detector.media
28.01.2019 11:54
На Волині журналістка Оксана Ковальчук програла суд лісгоспу
На Волині журналістка Оксана Ковальчук програла суд лісгоспу
Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позову журналістці громадської організації Центр журналістських розслідувань «Сила правди» Оксани Ковальчук, яка судилася через ненадання відповіді на запит державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство»

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року журналістка подала позов до Волинського окружного адміністративного суду через ненадання відповіді на запит державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство». За інформацією пані Ковальчук, упродовж 2016–2017 років це підприємство витратило на приватних охоронців майже півмільйона гривень.

Під час судового засідання 23 січня журналістка Ковальчук заявила клопотання долучити до матеріалів справи витяг із Єдиного державного реєстру судових рішень у подібній справі про доступ до публічної інформації. Суд їй відмовив.

Як пише ІМІ, представник відповідача Віталій Крючков у суді зазначив, що у даному випадку ДП «Ківерцівське лісове господарств» не отримує бюджетні асигнування. Також він зазначив, що договорами передбачено обмеження надання інформації, які просила надати журналістка у відповіді на запит. За його словами, є небезпека поширення інформації, що може завдати шкоди репутації лісового господарства.

Суддя  Волинського окружного адміністративного суду Андрій Ксензюк зазначив, що суд вирішив у задоволені позову Ковальчук Оксани відмовити.

Журналістка повідомила, що оскаржуватиме рішення суду.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY