detector.media
25.01.2019 21:00
Посольство США закликало оперативно розслідувати напад на журналістів проекту «Стоп корупції»
Посольство США закликало оперативно розслідувати напад на журналістів проекту «Стоп корупції»
24 січня у Києві невідомі побили та пограбували знімальну групу, яка працювала над сюжетом про незаконний видобуток піску. Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні висловило стурбованість через цей інцидент.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Посольства США в Україні.

«Ми стурбовані новинами про напад на журналістів 24 січня в Києві. Журналістські розслідування відіграють важливу роль у демократичних країнах і в боротьбі з корупцією. Українські журналісти та українська громадськість заслуговують на ретельне та оперативне розслідування», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 24 січня координатор проекту «Стоп корупції!» Роман Бочкала повідомив, що у Голосіївському районі Києва невідомі побили та пограбували знімальну групу проекту, яка знімала сюжет про незаконний видобуток піску. Журналіст, якого доставили у лікарню, зі слів медпрацівників, отримав черепно-мозкову травму, опік слизової оболонки очей. 

25 січня до управління поліції доставили дев’ятьох підозрюваних у розбійному нападі на знімальну групу.

За фактом нападу розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до десяти років позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY