detector.media
23.01.2019 19:03
У Києві відкриють меморіальну дошку у пам'ять про політика та журналіста Дмитра Донцова
У Києві відкриють меморіальну дошку у пам'ять про політика та журналіста Дмитра Донцова
Відкриття меморіальної дошки у пам'ять про політичного діяча, філософа, журналіста, ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова відбудеться 24 січня.

Про це повідомляє інформагентство «Укрінформ», на фасаді якого на вулиці Богдана Хмельницького, 8/16, встановлять меморіальну дошку.

У 1918 році Дмитро Донцов був першим керівником Українського державного телеграфного агентства – історичного попередника «Укрінформу».

«Про актуальність спадщини Донцова для сьогоднішнього порядку денного України свідчить вже той факт, що варто було з'явитися кілька місяців тому рішенню столичної влади про увічнення пам'яті Донцова, як російська пропагандистська машина відразу почала інформаційну кампанію проти. Тож немає сумнівів, що Донцов має бути з нами», - наголосив гендиректор «Укрінформу» Олександр Харченко.

Урочисте відкриття меморіальної дошки розпочнеться о 12:45.

Дмитро Донцов (1883 - 1973) - політичний діяч, журналіст, літературний критик, теоретик та ідеолог українського націоналізму. У 1919–1921 роках він очолював Українське прес-бюро при посольстві УНР у Берні (Швейцарія). Від 1922 року мешкав у Львові, редагував журнали «Літературно-науковий вісник», «Заграва», «Вісник». У 1926 році Дмитро Донцов написав свою головну працю - «Націоналізм».

Нагадаємо, 16 січня 2018 року в Києві було відкрито меморіальну дошку телеоператору Reuters Тарасу Процюку, який загинув на війні в Іраку в 2003 році під час виконання своїх професійних обов’язків.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY