detector.media
23.01.2019 17:11
«Чисте небо» започатковує «партнерський принцип» у боротьбі з піратством
«Чисте небо» започатковує «партнерський принцип» у боротьбі з піратством
Громадська спілка «Ініціатива "Чисте небо"» вводить так званий «партнерський принцип» у боротьбі з піратством. Він полягає у тому, що якщо один з учасників ініціативи повідомляє про те, що його «піратять», то інші учасники можуть розірвати з таким провайдером договір, а якщо це — сайт, то прибрати з нього свій плеєр.

Про це повідомляє  громадська спілка.

Як наголошує «Чисте небо», у січні 2019 стався перший прецедент роботи за цим принципом. Компанія MBG, дистрибутор телеканалів History і Euronews, подала до «чорного списку» «Чистого неба» одного з провайдерів платного телебачення. StarLight Digital провели переговори з MBG і провайдером з метою з'ясувати, чи дійсно права були порушені. Після чого повідомили провайдеру про розірвання договору з ним. У результаті провайдер відключив телеканали, через які у MBG були претензії.

Нагадаємо, Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу контенту StarLight Digital, у коментарі «Детектор медіа» зазначав: «Якщо підтвердиться, що у провайдерів немає договорів з правовласником, то і ми розірвемо договір - припинимо роботу. Ми це робимо, щоб з'ясувати ситуацію й уникнути непорозумінь за списком. Боротьба з піратством - це наша щоденна робота, ми будемо це робити поки існують ті, хто порушує закон. Наш підхід до бізнесу дуже простий, ми за чесну конкуренцію на ринку і прозорі взаємини партнерів».

За словами Ольги Воронович, партнерки MBG Ukraine і MBG Bel, є провайдери які «помилково» без угоди ретранслюють телеканали, однак готові укласти договір після звернення правовласників: «Такі компанії до списку не потрапляють. Є ж такі, до яких достукатися неможливо. І, як виявилося, вплинути на них можна тільки за допомогою інших правовласників і партнерського принципу не працювати з «піратами». Ми раді бути частиною цього процесу і сподіваємося, що незабаром в Україні піратство буде переможене завдяки спільним зусиллям усіх учасників ринку».

Катерина Федорова, очільниця ініціативи «Чисте небо» та керівниця ТОВ «МБГ Україна» вважає, що «партнерський принцип» сприятиме розвитку ринку: «Коли ми допомагаємо один одному в боротьбі, в короткостроковій перспективі відмовляючись від контрактів і позбавляючи себе доходу, але в довгостроковій — оздоровлюючи весь ринок, що принесе вигоду всім».

Нагадаємо, «Чисте небо» – ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України – «1+1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group.

У 2017 році ініціатива «Чисте небо» разом із Українською антипіратською асоціацією (УАПА) створили сервіс blacklists.org.ua для рекламодавців, тоді на ньому надавався тільки перелік сайтів, до яких є претензії від правовласників. Цей перелік надається і зараз, він оновлюється щомісячно. У травні 2018 року на blacklists.org.ua почали оприлюднювати перелік провайдерів, до яких є претензії від правовласників.

На початку січня 2019 року StarLightMedia, «1+1 медіа» та Media Broadcasting Group заявили про претензії до 35 провайдерів.

Фото: 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY