detector.media
22.01.2019 14:44
У Сумах викрито російського журналіста, який працює в антиукраїнському центрі Суркова – СБУ
У Сумах викрито російського журналіста, який працює в антиукраїнському центрі Суркова – СБУ
Служба безпеки України повідомляє, що в місті Суми викрила російського журналіста, який з 2015 року «перебував у складі закордонного антиукраїнського центру» та, за даними СБУ, на замовлення спецслужб РФ наповнював інтернет-спільноти антиукраїнськими повідомленнями.

Про це йдеться у повідомленні СБУ на сторінці у Facebook.

«У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу», – повідомляє СБУ.

Служба безпеки України виклала відеозапис, на якому чоловік розповідає про свою діяльність на території України. За його словами, він працює в антиукраїнському центрі, який знаходиться в Москві та підпорядковується помічнику Президента РФ Владиславу Суркову.

«Я гражданин Российской Федерации. На сегодняшний день я состою в антиукраинском центре, который действует в Москве…, который напрямую подчиняется (нерозбірливо) и Владиславу Суркову.

В деятельности этого центра принимают участие десятки людей, которые регулируются не только из Администрации президента, но и российскими спецслужбами по созданию негативного информационного поля в Украине», – розказав він.

Також, за словами чоловіка на відео, він відвідував західні регіони України та брав інтерв’ю у представників нацменшин.

СБУ повідомляє, що в подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою «для створення негативного медійного образу української влади».

«Детектор медіа» спитав у прес-служби СБУ, де наразі перебуває журналіст та чи відкрито за даним фактом якесь кримінальне провадження. Прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська не надала відповіді на ці запитання, пославшись на таємницю слідства, та попросила направити інформаційний запит.

Нагадаємо, 17 січня Служба безпеки України затримала депортовану з РФ Ольгу Бойко, яка називає себе львівською журналісткою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY