detector.media
22.01.2019 10:30
«Радіо Свобода» знімає відеоісторії про «кіборгів»
«Радіо Свобода» знімає відеоісторії про «кіборгів»
«Радіо Свобода» розпочало цикл відеоісторій «Кіборги. Продовження», присвячений роковинам убивства у полоні оборонця Донецького аеропорту Ігоря Брановицького

Про це йдеться на сайті «Радіо Свобода».

«Кіборги. Продовження» – це історії про те, як зараз живуть оборонці ДАПу та їхні родини, чого хочуть ці люди і про що мріють.

Першою «Радіо Свобода» опублікувало відеоісторію «Чого хоче і чим живе матір Ігоря Брановицького».

Ігор Брановицький, киянин, учасник Революції Гідності, пішов добровольцем на фронт у липні 2014 року, воював у лавах ЗСУ під позивним «Натрій». На оборону Донецького аеропорту заступав двічі – у грудні 2014 і у січні 2015 року. Його вбив двома пострілами в голову громадянин Росії Арсеній Павлов, який воював на боці сепаратистів під позивним «Моторола».

Оборона ДАП тривала 242 дні – з 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року, коли остаточно обвалилося підірване вдруге бойовиками перекриття терміналу. Останнім із території ДАПу 23 січня 2015 року вийшов із побратимами ротний Максим Ридзанич.

Розповіді безпосередніх учасників тих подій «Радіо Свобода» розпочало збирати у 2014-15 роках. Із зібраних свідчень була складена хронологія оборони Донецького аеропорту і разом із фотографіями опублікована у книзі «АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви».

Фото: скріншот відео «Радіо Свобода»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY