detector.media
21.01.2019 17:04
Арлем Дезір закликав Україну розслідувати стрілянину в херсонському прес-клубі
Арлем Дезір закликав Україну розслідувати стрілянину в херсонському прес-клубі
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір відреагував на стрілянину у херсонському прес-клубі «Новий день» та закликав українську владу притягнути винних до відповідальності

Про це він написав у Twitter.

«Занепокоєний нападом на офіс видання «Новий день» у Херсоні в Україні. Під час прес-конференції були задіяні сльозогінний газ і резинові кулі. Безпека журналістів має бути пріоритетом. Закликаю владу провести повне розслідування та притягнути зловмисників до відповідальності», – написав пан Дезір.

Нагадаємо, 18 січня у Херсоні в прес-клубі місцевого інформаційного агентства «Новий день» між учасниками прес-конференції виникла суперечка із застосуванням зброї та газового балончика. Керівниця прес-центру Олена Ничупуренко отримала опік гортані. 

Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, стверджує, що, окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соцпартії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом. Поліція затримала учасників конфлікту та попередньо відкрила провадження за хуліганство.

Кирила Стремоусова тимчасово відсторонили від посади, 19 січня його затримали.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY