detector.media
20.01.2019 17:00
У Франції до кінця лютого розглянуть законопроект щодо оподаткування Google, Amazon, Facebook та Apple
У Франції до кінця лютого розглянуть законопроект щодо оподаткування Google, Amazon, Facebook та Apple
Раніше повідомлялось, що з 1 січня 2019 року Франція почне обкладати податком великі американські інтернет-компанії Google, Apple, Facebook і Amazon. Проте законопроект щодо цього податку все ще на стадії розробки.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на інтерв'ю міністра економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мера виданню Le Journal du Dimanche.

За словами міністра, законопроект про оподаткування корпорацій винесуть на розгляд до кінця лютого. Він також зазначив, що податок торкнеться всіх підприємств, які пропонують цифрові послуги і мають оборот понад 750 млн євро по всьому світу і 25 млн євро у Франції.

На думку міністра, оподаткування Google, Amazon, Facebook і Apple - це питання справедливості. Очікується, що новий податок принесе до бюджету країни до 500 мільйонів євро на рік.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон неодноразово говорив про необхідність ввести додатковий податок для великих ІТ-платформ. Він заявляв про це ще в 2017 році під час передвиборної кампанії.

У грудні 2018 року міністр економіки і фінансів країни Брюно Ле Мер заявив, що податок для Google, Apple, Facebook і Amazon буде запроваджено з 1 січня 2019 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY