detector.media
20.01.2019 14:07
Під час сутичок у Лівії від кулі загинув позаштатний фотограф Associated Press
Під час сутичок у Лівії від кулі загинув позаштатний фотограф Associated Press
Фотограф Мохаммед бен Халіфа висвітлював збройні протистояння, які тривають у столиці Лівії, Тріполі, четвертий день.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на Reuters.

Зазначається, що нове протистояння у Тріполі спалахнуло після стійкого припинення вогню, яке організували сили ООН у вересні 2018 року. Через небезпеку з південних районів міста евакуювали 210 родин. За чотири дні сутичок у Тріполі загинули 13 людей, ще понад 50 поранені.

У фотографа Associated Press Мохаммеда бен Халіфа, як повідомляється, випадково птрапила куля, коли він знімав збройні протистояння.

Як відомо, У 2011 році в Лівії почалися масові протести в Лівії почались у 2011 році. Демонстранти виступили проти правління Муамара Каддафі, який був незмінним лідером країни з 1969 року, а також проти уряду.

Силове придушення протестів поліцією та армією спричинило повстання та початок громадянської війни із застосуванням важкого озброєння та авіації. Унаслідок повстань Каддафі та його війська зазнали поразки, а сам диктатор загинув. За різними даними, під час протистоянь загинули від 7 до 11 тисяч людей.

Нині у Лівії де-факто дві влади, які конкурують між собою. На сході країни керує обраний народом парламент, а на заході, у столиці, - сформований за підтримки міжнародної спільноти парламент. ООН пропонує провести у країні загальні вибори, за результатами якої повинні бути сформовані легітимні влади.

Нагадаємо, за даними Міжнародного союзу журналістів, у 2018 році у світі було вбито 94 журналісти. Найнебезпечнішою країною для працівників медіа став Афганістан.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY