detector.media
19.01.2019 10:43
Комітет з питань євроінтеграції підтримав законопроект про приєднання до «Єврімаж»
Комітет з питань євроінтеграції підтримав законопроект про приєднання до «Єврімаж»
Комітет з питань євроінтеграції підтримав проект Закону про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 17 січня.

«Члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів ("EURIMAGES") №0209, прийняття якого дасть можливість подавати на розгляд Фонду українські проекти спільного кіновиробництва з метою отримання фінансування, брати участь у допоміжних програмах підтримки Фонду, що сприятиме інтеграції України до європейського аудіовізуального простору», - йдеться в повідомленні на сайті парламенту.

Нагадаємо, про те, що європейський кінофонд «Єврімаж» підтримав заявку України на приєднання, стало відомо 18 липня 2018 року на презентації «Єврімаж — Фонд підтримки культури Ради Європи. Як це працює?», що відбулася в рамках секції Film Industry Office Одеського міжнародного кінофестивалю.

14 січня Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про приєднання України до «Єврімаж», розроблений Державним агентством України з питань кіно й Міністерством культури України та погоджений урядом у листопаді минулого року. Законопроект зареєстровано під №0209. 

Детальніше про шлях України до «Єврімаж» читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої для «Детектор медіа». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY