detector.media
18.01.2019 20:19
У Берліні відкрили справу проти журналіста, ймовірно причетного до підпалу спілки угорців в Ужгороді - ЗМІ
У Берліні відкрили справу проти журналіста, ймовірно причетного до підпалу спілки угорців в Ужгороді - ЗМІ
Провадження про підбурення до підпалу з обтяжливими обставинами відкрито у Берліні проти німецького журналіста Мануеля Оксенрайтера. Підпал приміщення спілки угорців в Ужгороді стався в лютому 2018 року. Журналіста підозрюють в замовленні цього злочину.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Zeit Online.

Так, днями 28-річний поляк Міхал Прокопович повідомив Краківському суду, що німецький журналіст Мануель Оксенрайтер дав йому вказівку про напад 4 лютого 2018 року на офіс Угорської культурної асоціації в Ужгороді.

Прокопович є одним з трьох підозрюваних, які мають зв'язки з крайньо правим рухом «Фаланга» і постали перед судом у справі щодо підпалу приміщення спілки угорців.

Оксенрайтер працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої «Альтернативи для Німеччини» Маркуса Фронмаєра. Після скандалу депутат оголосив, що припинив співпрацю з журналістом. За словами Фронмаєра, Оксенрайтер сам запропонував йому розірвати контракт.

Як відомо, Оксенрайтер є редактором правого німецького журналу Zuerst! (Насамперед!), протягом останніх п'яти років часто виступав у російських державних засобах масової інформації, висловлюючи підтримку проросійським бойовикам на Донбасі, також він виступав на телебаченні «Л/ДНР» та був спостерігачем на незаконних «виборах» на окупованих територіях Донбасу у 2018 році.

Як відомо, у ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в будівлю Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді. У вікні розбилося одне з подвійних стекол і обгоріла рама, постраждалих не було.

Зараз справа щодо підпалу передана до суду. Розслідування проводили Мазовецький відділ прокуратури та Агенція внутрішньої безпеки Республіки Польща. Трьох громадян цієї країни звинувачують у тероризмі.

Подробиці розслідування цього інциденту - в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY