detector.media
18.01.2019 10:00
Суд Львова арештував депортовану з РФ Олену Бойко
Суд Львова арештував депортовану з РФ Олену Бойко
17 січня Галицький районний суд Львова ухвалив рішення про 60 днів арешту Олени Бойко, яка називає себе журналісткою і була депортована з РФ

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Сама затримана під час судового розгляду просила, щоб її утримували за ґратами, заявляючи, що на волі їй загрожує небезпека, пише видання.

У слідчому ізоляторі вона перебуватиме до 17 березня 2019 року. Пані Бойко має право оскаржити рішення суду.

«Насправді ФСБ і СБУ співпрацюють щодо видання людей, яких розшукують в Україні. Мене переслідують у моїй країні за мою точку зору. Я –редактор ресурсу "Політраша"», – сказала затримана на суді.

Видання пише, що такий закид у СБУ відкидають і зараз розслідують різні версії, чому Росія видворила Бойко.

Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області.  

Нагадаємо, у грудні Преображенський суд Москви визнав пані Бойко винною в порушенні правил перебування на території РФ. На думку суду, пані Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року. Суд оштрафував її на 5 тис. рублів та ухвалив рішення про видворення за межі РФ.

Пані Бойко виступала на російському телебаченні з критикою української влади і на підтримку угруповань ОРДЛО. Також вона брала участь в ефірах ЗМІ ОРДЛО.

16 січня 2019 року пані Бойко прибула до України. Наступного дня стало відомо про те, що її затримала СБУ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY