detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
17.01.2019 13:55
Нацрада оштрафувала Paramount Comedy за недостатню кількість національного продукту
Нацрада оштрафувала Paramount Comedy за недостатню кількість національного продукту
17 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал Paramount Comedy (ТОВ «Віжн медіа») за недотримання квоти національного продукту на 19 тис. грн. (5% ліцензійного збору).

Під час планової перевірки Нацрада зафіксувала в ефірі Paramount Comedy 48,2% передач національного виробництва замість передбачених законом 50%.

Paramount Comedy – спільний проект групи «1+1 медіа» та американської корпорації Viacom, який проліцензувався в Нацраді 16 листопада 2017 року.

Юристка «1+1 медіа» Ірина Стройко пояснила, що телеканал зараховував до частки національного і власного продукту 25-хвилинну інтерактивну програму «Кава з друзями», у якій відбувається обговорення в соцмережах контенту каналу, але Нацрада не зарахувала цю програму до національного продукту. За словами пані Стройко, після перевірки канал взяв до уваги таке трактування Нацради і враховує його зараз у своєму програмуванні. Вона просила не карати канал суворо і врахувати, що в ефірі Paramount Comedy практично 100% української мови.

Член Нацради Сергій Костинський наголосив, що в контрольно-аналітичного управління Нацради жорстка позиція, що в цій ситуації є ознаки порушення закону. Спірна програма – це серія американського серіалу «Друзі», яка обговорюється глядачами в соцмережах. Керівник контрольно-аналітичного управління Нацради Роман Кіфлюк сказав, що Нацрада оцінює те, що виходить в ефір і не може знати, що в цей час обговорюється десь у соцмережах. І саме в цьому контенті Нацрада не знайшла ознак передачі, а зафіксувала це як серію серіалу «Друзі».

Члени Нацради одноголосно підтримали проект рішення про санкцію.

Нагадаємо, 10 січня Нацрада оштрафувала два дитячі телеканали бізнесмена Рудольфа Кірноса Niki Kids і Niki Junior (ТОВ «Дитяче телебачення України») на 19,3 тис. грн. кожен за недотримання частки національного продукту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY