detector.media
17.01.2019 13:40
ГПУ завершила розслідування справи про створення каналу БТБ Арбузовим
ГПУ завершила розслідування справи про створення каналу БТБ Арбузовим
Генеральна прокуратура України повідомляє, що завершила досудове розслідування справи колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова щодо розтрати 220 млн грн на створення ТОВ «Банківське телебачення» (канал БТБ)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретарка генерального прокурора України Лариса Сарган.

Провадження щодо Арбузова відкрито за ч.4 ст.28, ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Зокрема, йому інкримінується зловживання своїм службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на суму 220 млн грн.

«Арбузову С.Г. інкримінується вчинення у період 2011-2013 років розтрати чужого майна в особливо великих розмірах – коштів НБУ в сумі 220 млн. грн. при створенні всупереч положень Закону України "Про Національний банк України" та Закону України "Про телебачення та радіомовлення" за рахунок активів цього особливого центрального органу державного управління підконтрольної телерадіоорганізації ТОВ "Банківське телебачення", вчиненого шляхом зловживання своїм службовим становищем у складі злочинної організації», – повідомила Сарган.

За її повідомленням, учасникам кримінального провадження відкрито матеріали справи для ознайомлення з ними та подальшого скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що канал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») було створено Національним банком України за часів керівництва Сергія Арбузова. У березні 2015 року Нацбанк передав БТБ Міністерству інформаційної політики. Відтоді канал припинив своє мовлення. Матеріально-технічна база каналу стала складовою мультимедійної платформи іномовлення (телеканал UATV).

16 червня 2016 року за заявою ТОВ «Банківське телебачення» Нацрада анулювала ліцензію БТБ на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 та вирішила оголосити конкурс на місце в мультиплексі, яке вивільнив БТБ. За результатами конкурсу ліцензію отримав суспільний телеканал «Культура».

7 липня 2016-го Нацрада також анулювала супутникову ліцензію телеканалу.

5 жовтня Генпрокуратура прийняла рішення про призупинення розслідування у зв’язку з розшуком підозрюваного - колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова. Печерський райсуд Києва скасував це рішення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY