detector.media
16.01.2019 19:00
У Криму закрили справу проти активіста Рамазанова про нібито пропаганду екстремізму через інтернет-радіо
У Криму закрили справу проти активіста Рамазанова про нібито пропаганду екстремізму через інтернет-радіо
В анексованому Криму закрили кримінальну справу щодо активіста Ісмаїла Рамазанова щодо нібито пропаганди екстремізму через інтернет-радіо. Раніше було закрито порушене проти нього провадження про незаконне зберігання патронів.

Слідчий Тимофій Півень припинив кримінальну справу у зв'язку з відсутністю складу злочину, повідомляє «Крим.Реаліі».

Так, копію відповідної постанови слідчий продемонстрував під час засідання підконтрольного Росії Сімферопольського райсуду Криму.

«Слідчий Півень представив в суді копію постанови про задоволення нашого клопотання 9 січня - в день реєстрації цього самого клопотання. Однак Ісмаїл щодня телефонував слідчому дізнатися про рішення і той повідомляв, що постанови ще немає. У нас є підстави вважати, що постанова винесена заднім числом», - розповів адвокат Олексій Ладин.

Суд відклав до 18 січня розгляд скарги про визнання незаконною бездіяльність слідчих Тимофія Півня і Дмитра Косякина, які не винесли рішення за клопотанням захисту про закриття кримінальної справи проти Рамазанова за ч. 1 ст. 282 КК Росії і виключення його з «Переліку терористів і екстремістів» Росфінмоніторингу.

На наступне засідання слідчий зобов'язаний надати суду докази того, що саме 9 січня він виніс постанову і направив її Рамазанову та адвокату.

Нагадаємо, що 23 січня 2018 року після обшуку в селі Новий Мир Сімферопольського району було затримано кримського татарина Ісмаїла Рамазанова. Його звинувачували у поширенні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть.

За словами Рамазанова, близько четвертої години ранку в день затримання до нього додому проникли співробітники російських спецслужб і перед обшуком накинули на голову куртку, після чого почали бити.

Проти кримчанина відкрили кримінальне провадження, пізніше суд заарештував затриманого.

12 липня підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд прийняв рішення не продовжувати Рамазанову термін тримання під вартою до 23 липня, як того просив слідчий. Активіста випустили із СІЗО 14 липня.

У серпні адвокат Рамазанова повідомив, що справу відправлено на дорозслідування.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY