detector.media
15.01.2019 11:56
Журналісти каналу «Аверс» повідомляють, що у Волинській ОДА ігнорували їх запитання
Журналісти каналу «Аверс» повідомляють, що у Волинській ОДА ігнорували їх запитання
Працівниці Волинської обласної державної адміністрації порадили журналістам писати інформаційний запит

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Знімальну групу цікавило походження майна голови ОДА Олександра Савченка, а також чи офіційно оформлена на посаді його прес-секретарка Волинської ОДА Катерина Павлова.

Як йдеться у сюжеті «Аверсу» на усі запитання журналістки працівниця відділу інформаційної політики облдержадміністрації порадила журналістці написати інформаційний запит і не пускала знімальну групу до голови ОДА.

 Згодом голова Волинської ОДА запросив журналістку до кабінету. Журналістка зняла відповіді голови на телефон.

Прес-секретарКА голови Волинської ОДА Катерина Павлова у коментарі ІМІ повідомила, що журналісти «Аверсу» не зверталися попередньо до зйомок сюжету за коментарями чи запитами.

Начальниця відділу інформаційної політики Волинської ОДА Каріна Мариневич у коментарі ІМІ зазначила, що журналісти «Аверсу» прийшли у приймальню голови без попередження.

Із журналісткою ІМІ зв'язатися не вдалось.

Медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначає, що по ідеї, рішення коли саме приймати журналістів має бути за самим головою ОДА, а не його секретарем чи прес-службою (крім випадку, якщо це їм було делеговано головою).

Роман Головенко зауважує, що в журналістів є право бути прийнятими посадовцями (ч. 2 ст. 25 ЗУ «Про інформацію»), але ніде не деталізовано, як це має реалізовуватися. Тому не можна стверджувати, що голова одразу б мав прийняти журналістів.

Також юрист додав, що візит без попередження може вилитися в даремне витрачання часу: посадовця може не виявитися на місці, або він відмовиться від коментарів (про що можна було б дізнатися заздалегідь, просто зателефонувавши).

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY