detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
14.01.2019 11:30
КМДА оголосила конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» (ДОПОВНЕНО)
КМДА оголосила конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» (ДОПОВНЕНО)
Наступним орендарем комплексу стане той, хто запропонує найбільшу орендну плату. Вартість оренди стартуватиме від 700 тис. грн на місяць.

Про це на прес-брифінгу оголосив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

За його словами, КМДА проведе цей конкурс протягом найближчих 1,5 місяці. Цільове призначення будівлі – кінотеатр – має бути збережено. Участь у конкурсі може взяти кожен охочий, у тому числі й попередній орендар – ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». 

«Міською владою прийнято рішення провести прозорий конкурс щодо передачі будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів і проведення культурно-мистецьких заходів. Рішення прийнято з метою виконання планових показників надходжень бюджету від орендної плати, ефективного використання майна міста Києва та реалізації механізмів, визначених у новому порядку передачі комунальної власності, який набув чинності 1 січня 2019 року», – пояснив пан Слончак.

КМДА збирається найближчим часом визначити ринкову вартість будівлі кінотеатру, розрахувати вартість орендної плати, вивчити попит і провести конкурс на право оренди. Обіцяють, що конкурс буде прозорим і, можливо, його буде проведено публічно, якщо цього вимагатиме громадськість.

«У конкурсі можуть брати участь будь-які особи, в тому числі й попередній орендар. Переможцем буде визначеного того суб’єкта господарювання, який запропонує найбільший розмір орендної плати», – сказав Володимир Слончак.

За попередніми підрахунками, вартість оренди комплексу стартуватиме від 700 тисяч гривень на місяць. 

За словами заступника голови КМДА, ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» сплачувало за оренду комплексу (площею 7131 квадратний метр) 47 тис. грн на місяць, разом із тим отримувало за чотирма договорами суборенди (площею 886 квадратних метри) 208 тис. грн. 

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів. 

Департамент комунальної власності Києва у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» було попереджено про те, що договір оренди продовжено не буде. Директорка кінотеатру Вілія Бондаренко, у свою чергу, заявляла, що не отримувала повідомлень про непродовження оренди. 

Нагадаємо, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що готує звернення до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ». Представники громадськості створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ» на сайті КМДА. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY