detector.media
13.01.2019 11:00
У Нью-Йорку фільм «Донбас» Лозниці відкрив фестиваль кіно First Look 2019
У Нью-Йорку фільм «Донбас» Лозниці відкрив фестиваль кіно First Look 2019
Ввечері у п'ятницю, 11 січня, у Музеї рухомого зображення у Нью-Йорку відбулась прем’єра стрічки «Донбас» режисера Сергія Лозниці.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Я почав думати про цей фільм, коли почалася війна між Росією та Україною, яка триває й досі, вже чотири з половиною роки. Я спостерігав за розвитком ситуації із самого початку», - розповів режисер Сергій Лозниця, презентуючи фільм американській аудиторії.

Засновник фестивалю First Look 2019 Девід Шварц відзначив, що «Донбас» це «справді надзвичайний фільм» і його тішить вітати на прем’єрі у Нью-Йорку «одного з найкращих світових режисерів, який спеціально прибув на прем’єру».

Ще один фільм Сергія Лозниці, «Процес», був представлений у суботу, 12 січня.

Нагадаємо, що світова прем’єра драматичного фільму Сергія Лозниці «Донбас» спільного виробництва України, Німеччини, Франції, Нідерландів та Румунії, відбулася 9 травня 2018-го року. Фільм отримав нагороду за найкращу режисуру у програмі «Особливий погляд» на 71-му Каннському міжнародному фестивалі. Він також отримав гран-прі за найкращий фільм 15-го Фестивалю європейського кіно в Севільї, «Золотого павича» за найкращий фільм на 49-му Індійському міжнародному кінофестивалі у Гоа, «Срібну піраміду» - спеціальний приз журі найкращому режисерові - 40-го Каїрського міжнародного кінофестивалю.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY