detector.media
12.01.2019 14:30
СБУ затримала мешканку Одеси, яку підозрюють в антиукраїнській пропаганді в соцмережах
СБУ затримала мешканку Одеси, яку підозрюють в антиукраїнській пропаганді в соцмережах
Співробітники Служби безпеки України повідомляють, що викрили мешканку Одеси, яка через заборонені російські соціальні мережі нібито розповсюджувала матеріали антиукраїнського характеру.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

«Оперативники спецслужби встановили, що жінка регулярно розміщувала на персональних сторінках інформацію із закликами до зміни державного кордону і конституційного ладу України, а також матеріали, що популяризують терористичні організації «Д/ЛНР». Публікації агітаторка отримувала з російських пропагандистських Інтернет-видань та сайтів бойовиків. Зловмисницю затримали за місцем проживання відразу після її повернення з чергової поїздки до країни-агресора», - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що під час обшуку правоохоронці вилучили у підозрюваної комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, на яких нібито містились «сепаратистські матеріали».

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) мешканці Одеси повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Наразі тривають слідчі дії.

Раніше повідомлялось, що СБУ заблокувала в 2018 році роботу понад 300 антиукраїнських сайтів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY