detector.media
12.01.2019 11:15
У РФ досі не дали відповідей на минулорічні звернення щодо дотримання прав Сенцова та Сущенка - Денісова
У РФ досі не дали відповідей на минулорічні звернення щодо дотримання прав Сенцова та Сущенка - Денісова
Український омбудсмен Людмила Денісова не отримала від російської колеги Тетяни Москалькової відповіді на свої звернення щодо дотримання прав Олега Сенуова, Романа Сущенка та інших політв'язнів, яких утримують в Росії.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Сьогодні поспілкувалася телефоном з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Спитала у Тетяни Москалькової, чому мені досі не надійшло від неї відповідей на мої ще минулорічні звернення щодо дотримання прав наших українських політв’язнів – Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Дудки, Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Павла Гриба, Едема Бекірова, Кязима Аметова, Асана Чапуха та багатьох інших. Відправила їй інформацію зі всіма листами, які я надсилала. Чекатиму відповідей», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомила пані Денісова, у понеділок, 14 січня, омбудсмени України та Росії, можливо, зустрінуться у Москві, «адже тем для обговорення надзвичайно багато».

Нагадаємо, 29 грудня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що засудженого в РІ українського журналіста Романа Сущенка помістили у карцер. У Росії відповіли, що журналіста помістили в «безпечне місце», а не в карцер.

Як відомо, Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

Ррежисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY