detector.media
11.01.2019 16:42
Суд М’янми залишив журналістів Reuters у в'язниці
Суд М’янми залишив журналістів Reuters у в'язниці
Суд М'янми відхилив апеляцію журналістів Reuters Ва Лона і Кяу Су Оо, яких визнали винними у порушенні державної таємниці та засудили до семи років в'язниці

Про це повідомляє BBC Україна.

Зазначено, що суддя Аунг Наїнг, який розглядав апеляційну скаргу журналістів, вирішив що вони отримали цілком справедливе покарання. За його словами, сторона захисту так і не навела переконливих доказів, які б довели їхню невинуватість.

Нагадаємо, 32-річний Ва Лон і 28-річний Кяу Су Оо збирали докази для матеріалу про вчинену військовими страту 10 жителів селища Інн Дін, що на півночі країни. Під час розслідування журналісти натрапили на двох поліцейських, які запропонували журналістам цікаві для них документи, проте одразу після їх передачі правоохоронці арештували репортерів. Згодом їхні дії кваліфікували як порушення державної таємниці. 3 вересня вони були засуджені до 7 років ув'язнення. Самі журналісти Reuters кажуть, що їх підставили.

За повідомленям BBC Україна, згодом влада розпочала власне розслідування вбивств у селищі Інн Дін і підтвердила, що різанина дійсно мала місце. Всіх, хто брав в ній участь обіцяли покарати.

Шеф-редактор Reuters Стівен Адлер назвав вирок суду черговою несправедливістю щодо журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY